Prognoza po regijama za 26.04.2019.


Prognoza za 26.04.2019.


Istočna Hrvatska
Pretežno sunčano, poslijepodne uz postupan porast naoblake sa zapada, a lokalno je moguć i poneki pljusak, uglavnom u zapadnoj Slavoniji. Tijekom noći na subotu sa zapada jače naoblačenje s kišom i grmljavinskim pljuskovima. Puhat će većinom umjeren južni i jugoistočni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 10 do 15, a najviša dnevna između 27 i 30 °C.
Središnja Hrvatska
Pretežno sunčano uz umjerenu naoblaku. Poslijepodne je uz porast naoblake moguć poneki pljusak, a u noći na subotu jače naoblačenje uz kišu i grmljavinske pljuskove. Vjetar povremeno umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 11 do 15, a najviša dnevna od 26 do 28 °C.
Gorski kotar i Lika
Pretežno sunčano uz postupan porast naoblake sa zapada. Poslijepodne i navečer jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će većinom umjeren južni i jugozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 10 do 14, a najviša dnevna od 19 do 24 °C.
Sjeverni Jadran
Djelomice sunčano, a poslijepodne i navečer jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, a najviša dnevna od 19 do 24 °C.
Dalmacija
Pretežno sunčano, poslijepodne uz postupan porast naoblake sa zapada. Navečer i u noći jače naoblačenje s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, najprije u sjevernoj Dalmaciji. Puhat će umjereno do jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 18, a najviša dnevna između 21 i 26 °C.