Prognoza po regijama za 30.05.2020.


Prognoza za 30.05.2020.


Istočna Hrvatska
Promjenjivo oblačno, osobito u prvom dijelu dana u Podunavlju s povremenom kišom. U Posavini ujutro mjetimice moguća magla. Popodne česta sunčana razdoblja. Vjetar većinom umjeren sjeverozapadni, osobito u Podravini. Najviša temperatura od 17 do 19 °C.
Središnja Hrvatska
Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Vjetar povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 20 °C.
Gorski kotar i Lika
Umjereno, prijepodne i pretežno oblačno kada može past i malo kiša. Vjetar umjeren, mjestimice i jak sjeveroistočni. Najviša dnevna od 14 do 17 °C.
Istra
Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a ponegdje uz umjeren razvoj oblaka postoji mala mogućnost za kišu ili kratkotrajni pljusak. Puhat će umjerena do pojačana, a mjestimice i jaka bura koja će sredinom dana oslabjeti, a u noći ponovno malo pojačati. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 23 do 25 °C.
Sjeverni Jadran
Pretežno sunčano povremeno uz umjerenu naoblaku. Puhat će slaba do umjerena bura, podno Velebita mjestimice s olujnim udarima u prvom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura od 21 do 23 °C.
Dalmacija
Promjenjivo oblačno, mjestimice s pljuskovima i grmljavinom, osobito na južnom dijelu i u unutrašnjosti. Puhat će sjeverozapadnjak i bura, uz obalu poslijepodne mjestimice i jugozapadnjak. Najviša temperatura od 19 do 23 °C.