видови предострожност:  
Прикажи:  

повеќе информации:
Instituto Português do Mar e da Atmosfera

Временски предупредувања: Португалија

Најави за предострожност - Детални информации за предупредувањата можете да најдете во најавите за предострожност издадени за секоја област. Изберете одредена област

AVEIRO
BEJA
До 17.07.2020 18:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
português:
Persistência de valores elevados da temperatura máxima.

english:
Persistence of high values of maximum temperature.
 

BRAGA
BRAGANÇA
CASTELO BRANCO
До 17.07.2020 18:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
português:
Persistência de valores elevados da temperatura máxima.

english:
Persistence of high values of maximum temperature.
 

COIMBRA
ÉVORA
До 16.07.2020 09:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
português:
Persistência de valores elevados da temperatura máxima.

english:
Persistence of high values of maximum temperature.
 

FARO
GUARDA
LEIRIA
LISBOA
Madeira - Costa Sul
До 15.07.2020 18:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
português:
Persistência de valores elevados da temperatura máxima.

english:
Persistence of high values of maximum temperature.
 

Madeira - Regiões Montanhosas
До 15.07.2020 18:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
português:
Persistência de valores elevados da temperatura máxima.

english:
Persistence of high values of maximum temperature.
 

До 15.07.2020 12:59 CET
Ветер (Жолто)
português:
Rajadas até 95 km/h, em especial nos extremos leste e oeste.

english:
Wind gusts up to 95 km / h, mainly at the eastern and western parts.
 

PORTALEGRE
До 17.07.2020 18:59 CET
Екстремно високи температури (Жолто)
português:
Persistência de valores elevados da temperatura máxima.

english:
Persistence of high values of maximum temperature.
 

PORTO
SANTARÉM
SETÚBAL
VIANA DO CASTELO
VILA REAL
VISEU
Натпис:
Смени јазик:   | BG | BS | CZ | DA | DE | EE | EN | ES | ES | ES | FI | FR | GR | HE | HR | HU | IS | IT | LT | LV | ME | MK | MT | NL | NO | PL | PT | RO | RS | SE | SK | SL | VA